CHILI

VALPARAISO &  DE WIJNGAARDEN IN DE CENTRALE VALLEI

DAG 1:  SANTIAGO-VALPARAISO ‘s Morgens vertrekken we vanuit ons hotel richting de Stille Oceaan. We houden halt in de Casablanca-vallei en bezoeken het wijndomein CASAS DEL BOSQUE. Hier verdiepen we ons eerst in het wijn maken zelf, waarna we uitgebreid lunchen. Vervolgens zetten we onze tocht verder naar VALPARAISO aan de Pacific, waar we in de baai genieten van de ondergaande zon. We overnachten in Valparaiso.

DAG 2: VALPARAISO-VALLEI SAN ANTONIO In de voormiddag krijgen we een rondleiding in Valparaiso (werelderfgoed UNESCO) met een Engelstalige gids. ’s Middags bezoeken we het grootste zwembad ter wereld in SAN ALFONSO DEL MAR. Daarna verplaatsen we ons naar BODEGA MATETIC in de San Antonio-vallei waar we ’s avonds eten en genieten van onze nachtrust.

DAG 3: SAN ANTONIO-SANTA CRUZ  ‘s Ochtends brengen we een bezoek aan de Bodega en krijgen we uitleg over hun biodynamische aanpak. In de namiddag rijden we zuidwaarts via LAGO DE RAPEL naar SANTA CRUZ, de wijnhoofdstad van de Colchagua-vallei. Dineren en overnachten doen we in Santa Cruz.  

DAG 4: SANTA CRUZ   In de voormiddag nemen we deel aan een rondleiding bij MONTES WINES. De wijngaarden zijn gelegen in de APALTA, de meest spectaculaire wijnvallei van Chili. We wandelen door de wijngaarden tot aan de mirador, waar we lunchen. In de namiddag staat een bezoek aan het museum El Huique op het programma. Hier ontdekken we hoe de Chileense aristocratie zo’n 200 jaar geleden leefde. Overnachten doen we opnieuw in Santa Cruz.  

DAG 5: SANTA CRUZ-SANTIAGO Na het ontbijt rijden we naar CASA SILVA. Het wijndomein is gelegen op een groot terrein waar de Chilenen hun geliefde sport polo beoefenen. Het restaurant verwent ons met een typische lunch uit de Chileense keuken vergezeld van de wijnen van het domein. Na het eten plannen we een bezoek aan het kopermijnendorp SEWELL (werelderfgoed UNESCO). We logeren in een hotel dichtbij de luchthaven van Santiago om de volgende dag naar het Lake District te vliegen.

LAKE DISTRICT

DAG 6: SANTIAGO – PUERTO MONTT – PUERTO VARAS Vanuit Santiago vliegen we naar Puerto Montt, waar we de stad en zijn vissershaven bezoeken. Nadien trekken we naar Puerto Varas, een charmant 19de-eeuws vissersstadje. Ons hotel is gelegen aan de oevers van het Llanquihu-meer met een prachtig uitzicht op de Osorno-vulkaan.

DAG 7: CHILOE ISLAND – PENGUIN KOLONIE Deze excursie biedt ons de gelegenheid om het noordelijk deel van het eiland Chiloe en de golf van Ancud te bezoeken. We maken kennis met de geschiedenis, gewoonten, legendes en forten van de regio. Een tocht over het Chacao-kanaal geeft ons de kans om verscheidene vogels en zeeleeuwen te spotten, waarna we het gelijknamige dorp met zijn kleurrijke huisje en prachtige kerk bezoeken. Onze reis zet zich voort naar Paulin, een kleine karakteristieke baai waar de hoofdactiviteiten bestaan uit visvangst, zeewier- en oesterteelt. Bovendien is dit de uitverkoren bestemming voor een waaier aan trekvogels die zich hier tijdelijk vestigen. We reizen verder naar de zuidwestkust van het eiland richting een eilandengroep waar een kolonie Magellaan en humboldtpinguïns logeren. Dit is de enige plaats in de Stille oceaan waar je deze soorten kan vinden tijdens hun migratie in het zomerseizoen. Overnachting in Puerto Varas.

DAG 8: DOORTOCHT NAAR PEULLA Vandaag rijden we langs de oevers van het Llanquihue-meer en passeren we het stadje Ensenada op weg naar de ‘evergreens’ van het prachtige Vicente Perez Rosales Nationaal Park. Een grindweg leidt ons naar de beroemde Petrohue Falls, waar we een korte wandeling maken om de door lava gevormde stroomversnellingen en watervallen te bewonderen. We trekken verder naar de Petrohue-pier waar de catamaran vertrekt om het Todos los Sanctos meer over te steken. Tijdens de tocht voelen en zien we de indrukwekkende aanwezigheid van de vulkanen Osorno, Puntiagudo en Tronador. Na ongeveer 2 uur bereiken we Puella aan de oostkant van het meer. Hier nemen we de tijd om te genieten van de schitterende omgeving. Wie wil kan bovendien een wandeling maken naar de Cascada de Novia, een waterval in het inheemse regenwoud van Valvidia. Overnachting in Puerto Varas.

DAG 9: PUERTO VARAS – SANTIAGO Transport naar de luchthaven op tijd voor uw terugvlucht.

SANTIAGO EN OMGEVING

Alle overnachtingen in SANTIAGO

DAG 10: TEN NOORDEN VAN SANTIAGO ‘s Morgens vertrekken we naar Panquehue, waar zich de historische bodega van ERRAZURRIZ bevindt. Deze bodega werd in 1870 opgericht door Don Maximiano. In 2017 werd ERRAZURRIZ bekroond tot beste Chileense wijnmaker. We bezoeken de authentieke kelders en natuurlijk ook de moderne installaties. Onze lunch wordt begeleid met wijnen van het domein. Daarna verkennen we de vallei en maken we een adembenemende tocht naar de grenspas met Argentinië. Dit is de befaamde RUTA DE LOS CARACOLES, die een twintigtal haarspeldbochten herbergt met een stijgingspercentage van 20% en tot boven 3000 m gaat.

DAG 11: CENTRUM VAN SANTIAGO SANTIAGO is de ideale stad om al wandelend te verkennen. We bezoeken de PLAZA DE ARMAS met zijn drukke straatleven, de MERCADO CENTRAL met zijn talloze visrestaurantjes, LA MONEDA, het verademend groene CERRO SANTA LUCIA en zoveel andere bezienswaardigheden. De dag beeindigen doen we op het wijndomein SANTA CAROLINA, waarvan de kelders een nationaal monument zijn.

DAG 12: TEN ZUIDEN VAN SANTIAGO In de voormiddag rijden we naar PIRQUE, een dorpje in de ALTO MAIPO (de regio met de allerbeste rode wijnen van Chili). Hier bevindt zich ’s werelds grootste wijnproducent CONCHA Y TORO. We bezoeken de prachtige tuinen en het landgoed van de CONCHA-familie. Dit bezoek sluiten we af met een lunch en proeven we van hun lekkerste wijnen. In de namiddag stoppen we bij SANTA RITA om het CASA REAL te bewonderen.

DAG 13: SANTIAGO Deel twee van het bezoek aan SANTIAGO. In de voormiddag wandelen we door de BARRIO PARIS LONDRES met zijn prachtige paleizen en brengen we een bezoek aan het PALACIO COUSINO. Na de lunch nemen we de kabellift naar de CERRO SAN CRISTOBAL, een fameuze berg in de stad. Met een adembenemend uitzicht over de stad en de ANDES besluiten we onze reis.

We logeren in hotels met minimum 4 sterren. In de wijn- en natuurgebieden zoeken we kleinere logies waar we tenvolle genieten van de natuurlijke omgeving en de specifieke sfeer.
We verzekeren onze reizigers de beste keuze dankzij onze ervaring en kennis.
Geïnteresseerden kunnen een lijst van de hotels & lodges verkrijgen.

afreisdatum : 09 november 2019
aantal personen: min.8, max.14
prijs per persoon: 5300 euro
toeslag single: 840 euro

INBEGREPEN:
Internationale vluchten.
Binnenlandse vluchten.
Lokaal transport met confortabele bus.
Overnachtingen in de hotels&lodges.
Maaltijden op basis van halfpensioen.
Alle bezoeken en ingangsgelden zoals beschreven in het programma.
Onze eigen reisgids en plaatselijke Engelstalige gidsen.

Ervaringen

bestemmingTem sitam aut eossi dolor restium dolestion non cullo quiat la voluptate pratem reped que debis etum et poruptatis vit, ut quidest iorepelecum ipsa nonsequ iaectibus utatem doles nese omniscia niminimin consed qui conserumenda quo blatis doluptatquis susdame ad quid ut harchicillo dus nobis sincto vid quam hario blaccate eumquae ipsant qui rernatur?
Familie Smet - Beveren
bestemmingTem sitam aut eossi dolor restium dolestion non cullo quiat la voluptate pratem reped que debis etum et poruptatis vit, ut quidest iorepelecum ipsa nonsequ iaectibus utatem doles nese omniscia niminimin consed qui conserumenda quo blatis doluptatquis susdame ad quid ut harchicillo dus nobis sincto vid quam hario blaccate eumquae ipsant qui rernatur?
Familie Smet - Beveren

Contact