ARGENTINIË

BUENOS AIRES EN IGUAZU

DAG 1: BUENOS AIRES

Aankomst en kennismaking met de voornaamste bezienswaardigheden van het bruisende Buenos Aires. We bezichtigen de Plaza de Mayo met zijn grote kathedraal Cabildo en het Casa Rosada. Daarna verkennen we de wijken La Boca, San Telmo en Puerto Madero. We sluiten de dag af in La Recoleta en brengen een bezoek aan het graf van Evita Peron.

DAG 2: BUENOS AIRES-IGUAZU
Binnenlandse vlucht naar Puerto de Iguazu. In de namiddag bezoeken we de Braziliaanse kant van de watervallen. Maar liefst 275 watervallen liggen daar verspreid over een afstand van 3km.

DAG 3: IGUAZU

Vandaag brengen we een volledige dag door aan de Argentijnse kant van de watervallen. Het nationaal park is het grootste beschermde natuurgebied van Zuid-Amerika en heeft een ongekend rijke fauna en flora. Vanuit het bezoekerscentrum nemen we het treintje naar het station Cataratas. Via een uitgebreid netwerk van staketsels en wandelpaden kan u de talrijke watervallen van dichtbij bewonderen.

DAG 4: IGUAZU
Volle dag in het subtropisch regenwoud van het Nationaal Park Iguazu, waar u kennis maakt met de uitzonderlijke fauna en flora onder begeleiding van een ervaren gids. Daarna wagen we ons enkele kilometers op de versnellingen van de Iguazu-rivier.

SALTA EN CAFAYATE

DAG 5: SALTA

Transfer naar Salta. Begeleide stadswandeling door het koloniale centrum. Bezoek aan het MAAM of Moseo Arqueologia de Alta Montana.

DAG 6: DE HUMAHUACA KLOOF

Dagtrip door deze natuurlijke corridor, die sinds 2003 een plaats heeft op de werelderfgoedlijst van UNESCO. We stoppen in pittoreske dorpen zoals Purmamarca, Uquia, Tilcara, Humahuaca en bewonderen de veelkleurige rotsformaties.

DAG 7: SALTA-MOLINOS

We rijden door een bochtig droomlandschap om via een spectaculaire bergweg Cuesta del Obispe te bereiken. Bij de Piedra del Molino houden we halt. Met 3348 m is dit het hoogste punt van deze tocht. Aansluitend trekken we via het Parque Nacional las Cordones, bekend om zijn reuzencactussen, verder naar Cachi, een gezellig stadje aan de voet van de Cachi-berg. Daarna rijden we naar onze verblijfplaats in Molinos.

DAG 8:MOLINOS-CAFAYATE

Bezoek aan Bodega Colomé, één van de hoogst gelegen wijngaarden in de wereld. Deze Bodega huisvest ook het prachtige James Turrell-museum dat deel uitmaakt van de Hess Art Collection. Na het bezoek rijden we via kleine dorpjes en de Quebrada de las Flechas naar het koloniale stadje Cafayate.

DAG 9: CAFAYATE-SALTA

Cafayate ligt in een schitterend landschap middenin de Calchaqui-vallei. In de voormiddag bezoeken we een wijndomein waar we ook lunchen.Daarna keren we terug naar Salta via de Quebrada de las Conchas, een kloof met spectaculaire rotsformaties.

MENDOZA, DE WIJNHOOFDSTAD

DAG 10: MENDOZA
Transfer met binnenlandse vlucht naar Mendoza. Wandeling door het stadscentrum.

DAG 11: MENDOZA – LUJAN DE CUYO
Lujan de Cuyo is de thuisbasis van een groot aantal topdomeinen. ’s Morgens bezoeken we de bodega van Carmelo Patti, een gerenommeerde Argentijnse wijnmaker. Daarna lunchen we in het restaurant van Bodega Ruca Malen. Vervolgens worden we verwacht op Terrazas de los Andes, eigendom van Moët et Chandon. We sluiten onze dag af met een proeverij van uitzonderlijke schuimwijnen van de Bodega Cruzat.

DAG 12: LUJAN DE CUYO-VALLE DE UCO
Valle de Uco is een vrij jong wijngebied dat op korte tijd een stevige reputatie opbouwde. We starten met Domaine Bousquet, waar we een fijne lunch aangeboden krijgen. Daarna zijn we welkom bij een kleine wijnbouwer die ons zijn ‘single vineyards’-wijnen laat degusteren.

DAG 13: CANON DEL ATUEL
Daguitstap naar Canon del Atuel in het departement San Rafael ten zuiden van Mendoza. We rijden door een adembenemende kloof die zich kenmerkt door een unieke combinatie van wildwater en rotsformaties. Nadien nemen we de boot voor een verfrissende tocht op het stuwdammeer Los Reyunos. We sluiten de dag af met een bezoek aan de stad San Rafael.

DAG 14: VALLE DE UCO -MAIPU
Gelegenheid om te genieten van de faciliteiten die door onze verblijfplaats worden aangeboden. Rond de middag rijden we naar Maipu, waar u kennis maakt met Bodega El Enemigo. Daarna zetten we onze reis voort richting Mendoza.

We logeren in hotels met minimum 4 sterren. In de wijn- en natuurgebieden zoeken we kleinere logies waar we tenvolle genieten van de natuurlijke omgeving en de specifieke sfeer.
We verzekeren onze reizigers de beste keuze dankzij onze ervaring en kennis.
Geïnteresseerden kunnen een lijst van de hotels & lodges verkrijgen.

afreisdatum: 21 maart 2020
aantal personen: min.8, max. 14
prijs per persoon: 5300 euro
toeslag single: 840 eur

INBEGREPEN:
Internationale vluchten.
Binnenlandse vluchten.
Lokaal transport met confortabele bus.
Overnachtingen in de hotels&lodges.
Maaltijden op basis van halfpensioen.
Alle bezoeken en ingangsgelden zoals beschreven in het programma.
Onze eigen reisgids en plaatselijke Engelstalige gidsen.

Ervaringen

bestemmingTem sitam aut eossi dolor restium dolestion non cullo quiat la voluptate pratem reped que debis etum et poruptatis vit, ut quidest iorepelecum ipsa nonsequ iaectibus utatem doles nese omniscia niminimin consed qui conserumenda quo blatis doluptatquis susdame ad quid ut harchicillo dus nobis sincto vid quam hario blaccate eumquae ipsant qui rernatur?
Familie Smet - Beveren
bestemmingTem sitam aut eossi dolor restium dolestion non cullo quiat la voluptate pratem reped que debis etum et poruptatis vit, ut quidest iorepelecum ipsa nonsequ iaectibus utatem doles nese omniscia niminimin consed qui conserumenda quo blatis doluptatquis susdame ad quid ut harchicillo dus nobis sincto vid quam hario blaccate eumquae ipsant qui rernatur?
Familie Smet - Beveren

Contact